Studio za bioenergijo in radiestezijo
zdravilec Štefan Titan med radiestezijskim pregledom
tel.: 02 539 1737
 
Vsi članki so avtorsko delo, objavljeno po različnih medijih.

Vsako nepooblaščeno kopiranje, ali navajnje dela, ali celotnega besedila, pomeni kršenje Zakona o avtorskih pravicah in bo kazensko preganjano, če ga objavljate brez poprejšnjega dogovora z avtorjem.

addisonova bolezen Virusna plucnica_1 Virusna plucnica_2 Nizka telesna temperatura hemoroidi zolcni kamni zdravo spanje vzroki za kasljanje o tresenju in parkinsonu Odgovori na vprasanja Glivica kandida Zdrava jetra Zdrava jetra II Osteoporoza in vzroki Elektrosmog tihi ubijalec Endokrine zleze in tezave Prostata in tezave Virusna pljucnica Strjevanje krvi Nezbranost in koncentracija Bolecine v kolenih Vrtoglavica Obrazni zivec Tezave z odvajanjem blata Adrenalin in vloga Vrednote Imunski sistem Pitje vode Strjevanje krvi Secna kislina Masaza ozilja Dva odgovora Srcna aritmija Boleca kolena in krci Hripavost Omotica in glavobol globus histerikus Hodkinov limfom Okvare mozganskega debla in zivcev Diabetes tipa 2 Hipotalamus in delovanje Osteomalacija in njen vpliv Hipoglikemija ali nizek krvni sladkor Neplodnost spontani splav
Članki:


Kot sem obljubil bom v tej številki nekaj več besed namenil tistim, ki imate težave z omotico ali vrtoglavico.
Vedno več vas je, ki na razne načine iščete rešitev za odpravo omotičnosti ali vrtoglavice, todatožite, da kar koli poskušate, ni uspeha.
Omotičnost in vrtoglavicaa sama po sebi nista bolezni in nista smrtno nevarni, nam pa lahko povzročita neprijetne občutke, strah in negotovost.
Kadar govorimo o vrtoglavici moramo ločiti vrtoglavico od omotičnosti. To ni eno in isto in je odraz povsem drugega vzroka in izvora, ju pa žal največkrat zaradi nepoznavanja enačimo.
OMOTICA je stanje ko ima prizadeti občutek negotovosti. Omotica je lahko blag in kratkotrajen simptom, ki se pojavi nenadoma, traja le trenutek, ( pri hitrem dvigu s sedeža, ali postelje, obratu glave,( kar strokovno označujemo kot pasturalna hipotenzija) ki je pogosta pri starejših in pri tistih bolnikih, ki jemljejo antihipertezive za zdravljenje visikega krvnega tlaka.
Omotičnost je najpogosteje posledica, nizke količine sladkorja v krvi ( hipoglikemija) in nizkega krvnega tlaka. Med številnimi vzroki omotičnosti so še: utrujenost, stresi, vročina, anemija, pretirana dieta, hujša oblika in tudi bolj pogosta pa je VRTOGLAVICA.
Pri vrtoglavici se bolniku nenehno vrti in ima občutek, da se sam, ali okolica okrog njega vrti bodisi navpično ali vodoravno. Vrtoglavica je pogosta težava, ki ni posledica kakšne resne bolezni v možganih, ali ožilju, je pa zelo moteča in strahzbujajoča.
IN KJE SO VZROKI ZA OBE TEŽAVI?
Vzrokov za omotičnost je več, najpogostejši je nizki tlak, ki ga pogosto povzroči glivica kandida, saj ta vnetno deluje na trebušno slinavko, pospešuje izločanje izulina, ki zmanjšuje sladkor v krvi, kar vpliva na znižan tlak in omotičnost. V primeru, ko se tlak in sladkor normalizirata, omotičnost sama od sebe izgine. Omotičnost lahko povzroči tudi ploska noga. Ta se pojavlja pri ljudeh, ko stojijo daljčasa na mestu, z čevlji, ki imajo ravno stopalo. Ker iz podplatov prihajajo simptomi v možgane prizadeti čutijo, kot bi bili na ladji ki pluje po razburkanem morju. Če se prizadeti sede omotičnost izgine.
Hujše je z VRTOGLAVICO, ki je posledica motnje v polkrožnih kanalih notranjega ušesa, ali živčnih poveskih, ki iz njih izhajajo.
Da bi lažje razumeli kaj pravzaprav povzroča vrtoglavico, je nujno, da z njo povežemo živčni sistem možganskega debla.
Možgansko deblo je 7, 5 cm dolg snop živčnih celic in vlaken, ki povezuje podaljšek hrbtnega mozga z drugimi deli možganov. Iz tega predela se izcepi 12 možganskih živcev, ki skrbijo predvsem za pošiljanje čutnih podatkov iz organov v možgane in iz možganov v organe. Eden izmed možganskih živcev je osmi možganski živec, ki ga imenujemo vastibulokohlearni živec. Ta deluje na sluh in ravnotežje in prenaša čutne dražljaje iz notranjega  ušesa v možgane in obratno.
Pri poškodbi vratnega dela hrbtenice, zdrsu diska, osteoporozi, meningitisu, ali boreliozi pogosto pride do poškodbe omenjenega živca, ta ni sposoben prenašati čutne dražljaje iz polkrožnih kanalov notranjega ušesa v male možgane in obratno, kar bolečinsko ne čutimo, doživljamo pa kot vrtoglavico. Za ravnotežje je pomembe zadnji del notranjega ušesa, ki ga sestavljao sekulus, utrikulus in trije polkrožni kanali, ki imajo glavno funkcijo za vzdrževanje ravnotežja. V polkrožnih kanalih je tekočina in v njo potopljene migetajoče celice, ki imajo svoje specifične funkcije. Ene vplivajo na težnost in pospešek, druge se odzivajo na različne položaje glave ( prikimavanje, obrat levo, desno, naprej, nazaj). Te ustrezne celice imajo za nalogo, da  preko živčnih vlaken vse informacije pri spremembi položaja glave prenesejo v možgane.
Č
e je kakor koli prizadet osmi možganski živec, ki deluje na ravnotežje in sluh, ti signali iz celic ne pridejo pravočasno v možgane in obratno, zato se pojavi medčasni premor, ki povzroči vrtoglavico.
Da je z tem osmim živcem nekaj narobe bolniki najprej čutijo kot rahlo šumenje v ušesih, piskanje, poslabša se sluh (prizadeti sliši dobro, toda nerazločno) vibracije v ušesu, občutek srbenja v sluhovodu, čemur sledi najprej občasna omotičnost, v hujši obliki pa močno šumenje posebej v ležečem položaju, ob vsakem premiku glave pa blaga ali močna vrtoglavica.
Ker največkrat preizkave ne pokažejo pravih vzrokov, saj je uho zdravo,(b.p.) se navdno priporočajo razna zdravila, ( kemična in naravna) ki pa v omenjenih primerih niso učinkovita.
KAKO PREPREČITI OMOTIČNOST IN VRTOGLAVICO
Vrtoglavica in omotičnost nista bolezni, temveč posledica, zato je najpomembnejša preventiva.
Pri mladih priporočam veliko gibanja, krepitev vratnih mišic, uživanje kalcija in D vitamina, posebej je to pomembno v času intenzivne rasti, ( puberteta) da ne pride do skrivljenosti vratnega dela hrbtenice, paziti, da ne pride do poškodb, (padci, udarci pri borilnih športih, rolkanju,kolesarjenju, prekomerno sedenje ob televizorju ali računalniku) da s tem ohranimo zdravo in pravilno razvito hrbtenico, s čimer v veliki meri preprečimo blokado možganskega debla.
Pri starejših, ki imajo že težave, je potrebno opraviti temeljit pregled vratnega dela hrbtenice, ugotoviti morebitno poškodbo osmega možganskega živca, še posebej moramo biti pozornejši pri bolnikih z osteoporozo, tistih, ki so imeli poškodbo vratnega dela hrbtenice, osebah, ki večino svojega delovnega časa sedijo v prisilnem položaju, (za računalnikom, za volanom, delajo na tekočem traku, šivilje, frizerke in podobni poklici) za katere bi lahko težave označili kot poklicno bolezen. Vedno bolj pogosto pa opažam, da imajo omenjene težave tisti, ki ob ostalih težavah tudi spijo na kozmičnih in zemeljskih sevanjih, ki vplivajo na to, da postaja vrat vedno manj gibčen, prizadeti ima občutek da je vrat trd, vedno krajši in boleč.  
ZDRAVLJENJE 
Mladim priporočam več gibanja, telovadbe, posebej v šolah bi bilo potrebno uvesti več različnih rekreativno gibalnih ur telovadbe, pravilna prehrana. Pri prehrani ne mislim, da morajo uživati sadje in zelenjavo, kar je samoumevno. V prehrano mora biti vključeno  več mleka in mlečnih izdelkov, ( mleko 3.6%) uživati kakao, namesto bele čokolade temno, ki vsebuje več kot  60% kakava, morske ribe in seveda raznoliko hrano, tudi rdeče meso ni tako škodljivo, kot ga obsojamo. Tudi zadrževanje na soncu je zelo koristno, ( dopoldne in popoldne)
Pri starejših uživanje mleka in mlečni izdelki zaradi spremembe presnove več ni učinkovito, zato priporočam vnos večje količine kalcija in D vitamina kar dosežemo z uživanjem orehov, lešnikov, črne čokolade, gibanje na prostem, posebej, ko sonce ni močno, kajti prav tako kot pri mladostnikih s pomočjo UV žarkov koža sama proizvaja D vitamin, ki je najpomembnejši za vezavo kalcija v kosti istočasno pa pomaga črpati  kalcij iz sklepov, ter pomaga obdržati elastičnost hrbtenice.
Tistim, ki že imate kronične vrtoglavice in jih ne morete odpraviti ne z zdravili in ne z naravnimi metodami, priporočam strokovno ročno masažo, ne masažo mišic, ali razbijanje vozlov, kar je popularno, temveč se mora zdravljenje izvajati neposredno na hrbtenico. V našem studiu se, odpravlja omotičnost in vrtoglavico na poseben kombiniran način, z bioenergijo in masažo, s čimer se z bioenergijo hrbtenica močno ogreje in se nato v hrbtenico vtira olje, ki mehča diske in na ta način sprosti možganske živce. Po istem principu zdravimo tudi druge težave, ki izvirajo iz okvare hrbtenice. Metodo sem odkril sam, jo izpopolnjeval, je preverjena in dokazno uspešna, kar potrjujejo številni bolniki, pa tudi zdravniki, ki s poznejšim pregledom potrjujejo uspeh.
Učinkovitost in trajanje zdravljenja je odvisna od stopnje prizadetosti diskov, časa trajanja okvare, načina poškodbe in intenzivnosti okvare, kar določim ob diagnostičnem pregledu, ki je obvezni sestavni del zdravljenja in ga opravim pred zdravljenjem v svojem studiu za bioenergijo in radiestezijo sp Tropovci šolska ul. 2.
Moj YouTube kanal
Obiščite nas na naši novi facebook strani
30 let